Täällä päin kauppojen lihahyllyt notkuu tyhjyyttään, mielikuvitusta saa ja joutuu käyttämään jos aikoo perheelle ruokaa saada.. Onneksi jääkaappiin oli jäänyt yksi avattu ja toinen avaamaton kinkkusuikalepussi, tulipa tämäkin testattua lapsilla - ja ei ollut oikein suosittua.. Omasta mielestäni oli ihan syötävää, mutta jotenkin kuitenkin vierastan kinkkusuikaleita kastikkeessa, minusta ne kuuluu kinkkukiusaukseen! Olisiko tässä nyt kenties asennemuutoksen paikka? :) Ohje on (Järvi-Suomen Portin) kinkkusuikalepussista.

 
Ainekset
2 rkl voita
1 sipuli
4 rkl vehnäjauhoja
2 1/2 dl ruokakermaa
2 1/2 dl vettä
2 rkl ruohosipulia
1 maustemitta mustapippuria
300 g kinkkusuikaleita

Sulata voi pannulla. Silppua sipuli pieneksi ja kuullota pannulla. Lisää vehnäjauhot ja ruskista vielä hetki. Kaada kerma-vesiseos sekaan ja anna kypsyä hiljalleen  noin 10 minuuttia. Lisää mausteet ja kinkkusuikaleet. Tarkista maku. Tarjoa pastan kanssa.