Tälläisen mansikkaisen rahkahyydykkeen vein ystävän rotinoille kesällä, ja toisen tein itselle. Hyvää oli.



Mansikkalotta

5 liivatelehteä
2 1/2 dl Flora Vispiä
250 g maitorahkaa
1/2-1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
400 g mansikkaa
tilkka vettä/mansikkamehua

tuoreita mansikoita n. 1/2 l

Vuoraa pyöreä vuoka kelmulla. Halkaise mansikat kahtia ja asettele kelmutettuun vuokaan leikkauspinta kelmua vasten.

Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Soseuta mansikat. Vaahdota Flora Vispi. Sekoita joukkoon rahka, sokerit ja soseutetut mansikat. Kiehauta tilkka vettä ja liota liivatteet siihen. Kaada liivateneste ohuena nauhana koko ajan huolellisesti sekoittaen täytteeseen. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä mielellään seuraavaan päivään. Kumoa tarjoilualustalle.