Meillä tulee kalasta tehtyä mitään todella harvoin, lapsetkaan eivät oikein pidä kuin kalapuikoista.. Tänään kuitenkin kokeilin valmiiksi marinoiduista kirjolohifileistä tehdä kastikkeen, ja yllättävän hyvin sekin sitten upposi. Ei kaikille, mutta edes osalle.. :)

Kirjolohikastike
 
300 g sitruunamarinoituja kirjolohifileitä
1 sipuli
1 dl vettä
1/2 tl sitruunapippuria
50 g sulatejuustoa
1/2 dl ruokakermaa
1-2 tl tilliä
 
Kypsennä kirjolohifileet ja pieneksi silputtu sipuli voissa pannulla (n. 5 min). Lisää vesi ja sitruunapippuri. Lisää sulatejuusto pieninä kuutioina kastikkeen joukkoon, anna juuston rauhassa sulaa, ja kypsennä vähintään 5 minuuttia. Lisää lopuksi ruokakerma ja tilli, tarkista maku. Meillä kastike syötiin perunoiden, salaatinlehtien ja paprikasuikaleiden sekä kaupan perunasalaatin ja italiansalaatin kera. :)