Lainasin ystävältäni kirjan Maittavat suklaaherkut, jossa olikin toinen toistaan parempia ohjeita.. Tämä oli nyt ensimmäinen jota testasin. Hyvää oli, mutta ensi kerralla kyllä kostuttaisin pohjia, sillä sen verran kuivakkaa oli.. Lisäksi tekisin väleihin ja päälle tulevaa kreemiä ainakin puolitoistakertaisen annoksen, koska väleihin ei mielestäni tullut kreemiä tarpeeksi.. Muuten oli kyllä hyvää...
 
 
Suklaakerroskakku (10 hlö)
 
7 kananmunaa
200 g sokeria
150 g jauhoja
50 g kaakaojauhetta
50 g sulatettua voita
 
kreemi: (ohjeen mukainen, 1-kertainen annos)
125 g voita
200 g tummaa suklaata
50 g tomusokeria
 
Laita neliön muotoisen irtopohjavuoan pohjan ja reunan väliin leivinpaperi ja voitele reunat. Vaahdota munat ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Siivilöi jauhot ja kaakaojauhe ja sekoita puolet niistä muna-sokeriseokseen. Kaada sekaan voisula ja sitten loput jauho-kaakaoseoksesta. Kaada taikina vuokaan ja paista 180 asteessa 30-35 minuuttia tai kunnes kakku antaa painettaessa hieman myöten. Anna kakun jäähtyä.
 
Sulata voi ja suklaa yhteen, nosta kattila liedeltä ja sekoita joukkoon tomusokeri. Vatkaa jäähtynyt seos niin sakeaksi, että sen voi levittää kakulle. Leikkaa kakku pitkittäin kahtia ja puolikkaat kolmeen kerrokseen. Kokoa palat levittäen palojen väliin kolme neljännestä suklaakreemistä. (Kostuta paloja halutessasi esim. kahvilla.) Peitä kakku lopulla kreemillä ja koristele.