Tämä on ollut jo kauan kokeiltavien listalla. Idea tähän löytyi Marielta. Marien ohjeesta poiketen tässä on jäätelömassa tehty itse. Ja kehittelemistä löytyy.. Laitoin suolapähkinät ja osan kinuskikastikkeesta heti suklaakuorrutteen alle, ja se oli ensimmäinen virhe.. Suklaakuorrute repeili ikävästi muutamasta kohdasta, kuten viimeisestä kuvasta näkyy. Jos siis teet tällä ohjeella, kannattaa ehkä ensin laittaa kerros jäätelömassaa alle. Voi tosin olla, että pähkinät ja kastike painuisivat silti pohjalle, en tiedä. Testaan joskus uudemman kerran.
Paloittele suklaa kulhoon ja lisää joukkoon ruokaöljyä. Sulata suklaa mikrossa välillä sekoittaen. Voitele silikoninen vuoka kevyesti ruokaöljyllä, pyyhi ylimääräinen öljy talouspaperilla pois. Kaada sula suklaa vuokaan ja kallistele vuokaa käsissäsi, kunnes suklaa on valunut tasaisesti joka puolelle vuokaa. Kaada ylimääräinen suklaa vuoasta pois, ettei kuorrutteesta tule liian paksu. Nosta vuoka pakkaseen siksi aikaa kun valmistat jäätelömassan.
Vatkaa keltuaiset ja siivilöity tomusokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, samoin kerma. Yhdistä vaahdot keskenään.
Kommentit