Tämän marenkikakun ohjeen olen saanut joskus pikkutyttönä tädiltäni. Usein olen tehnyt tätä kesän ensimmäisiä mansikoita laittaessani, niinkuin nytkin.
 
 
Pohja:
125 g voita
1 dl sokeria
2 keltuaista
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl maitoa
2 tl leivinjauhetta
 
Marenki:
2 valkuaista
1 1/2 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
 
Täyte + päällinen:
2 1/2 dl Flora Vispiä
mansikoita niin paljon kuin raaskit laittaa! =)
 
Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää keltuaiset hyvin vatkaten. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää seos vuoroin maidon kanssa rasvasokeriseokseen. Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokerit pikkuhiljaa valkuaisvaahdon sekaan. Vaahto on valmis, kun voit kääntää kulhon ylösalaisin ja vaahto pysyy kulhossa valumatta. Levitä valkuaisvaahto pohjataikinan päälle varovasti. Paista 175 asteisessa uunissa n. 20 minuuttia.
 
Jäähdytä pohja, leikkaa kahteen osaan. Vaahdota kerma ja levitä puolet toiselle puolikkaalle. Paloittele mansikat päälle. Nosta toinen pohja täytteen päälle ja levitä loput kermat päälle. Koristele kokonaisilla mansikoilla ja sulatetulla suklaalla!