Saunailtaan vuokramökille tein mangohyydykekakkua. Kun tarkoitus oli saada kaapista pian vanhenevat aineet pois, tämän ohje on monesta eri ohjeesta sovellettu.. Hyvää tuli, ainakin minusta!! :) Marsipaaninarsissit löytyi kaapin kätköistä, jotain viime keväisiä harjoitelmia.. Ja spritsaukset taas epäonnistui, tiedä mikä siinä on kun ei käsi tottele niin kuin haluaisi!! Tein kakun 24 cm irtopohjavuokaan, ja siitä tuli aika korkea.. Pienempään vuokaan ei olisi kiilteen kanssa mahtunutkaan..
 
 
pohja:
200 g kaurakeksejä
75 g voita
 
täyte:
6 liivatelehteä
2 1/2 dl Flora Vispiä
2 1/2 Flora Vanillaa
125 g maitorahkaa (maustamaton)
200 g tuorejuustoa (maustamaton)
375 g mangososetta (= 3 prk Pilttiä)
1/2 dl sokeria
3 rkl vettä
 
kiille:
375 g mangososetta
3 liivatetta
2 rkl vettä
 
Murskaa keksit ja sekoita sulatetun voin kanssa. Painele muruseos leivinpaperilla vuorattuun (24-26cm)irtopohjavuokaan. Laita jääkaappiin täytteen teon ajaksi. Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Vaahdota Flora Vispi ja Flora Vanilla, yhdistä vaahdot ja sekoita joukkoon myös rahka, tuorejuusto, mangosose ja sokeri. Sekoita tasaiseksi. Kiehauta tilkka vettä kiehuvaksi ja liota liivatteet siihen. Kaada liivateneste ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen. Kaada täyte pohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään. Kun täyte on kunnolla hyytynyt, tee kiille. Laita kiillettä varten liivatteet likoamaan (5 min). Kiehauta vesi ja liota liivatteet siihen. Kaada liivateneste mangososeen joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Kaada täytteen päälle ja anna hyytyä jääkaapissa.