Pohja: 4 munan sokerikakkupohja
Täyte: Vadelma-valkosuklaamousse
Kakun pinnalle: sokerikreemi
Koristeet & päällinen: sokerimassaa, sokerihelmiä + suklaata
Vadelma-valkosuklaamousse
3 liivatetta
2 1/2 dl Flora Vispiä
200 g Sunnuntai vaniljaa
3 dl vadelmahilloa
1/2 dl sokeria
130 g valkosuklaata
tilkka vettä
Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Sulata tai rouhi valkosuklaa. Vaahdota Flora Vispi. Sekoita vaahdon joukkoon sunnuntai vanilja, vadelmahillo, sokeri ja sulatettu tai rouhittu valkosuklaa. Sekoita hyvin. Kiehauta tilkka vettä ja liota liivatteet siihen. Kaada liivateneste ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan huolellisesti sekoittaen. Täytettä tuli reilu kerros kahteen väliin. Kolmeenkin väliin riittäisi hyvin.
Sokerikreemi
125 g pehmeää voita
1/2 tl vaniljasokeria
4 dl tomusokeria
1 rkl vettä
Pehmennä voi sähkövatkaimella. Lisää joukkoon vaniljasokeri ja tomusokeri pienissä erissä. Vatkaa tasaiseksi. Lisää vesi ja vatkaa vielä hetki. Sokerikreemi tulee kakun pinnalle sokerimassakuorrutuksen alle. Sokerikreemin ohje on peräisin Kinuskikissalta.
Kommentit