Persikkaa olen halunnut pitkään kokeilla hyydykekakun muodossa, ja nytpä tarjoutui hyvä tilaisuus rotinoiden merkeissä. Löysin hyvän ohjeen Lauran leivonnaisia -blogista. Sen verran muutin ohjetta, että lisäsin täytteeseen yhden liivatteen, persikanpaloja ja päällisen tein persikkaviipaleista ja hyytelösokerista.. Ohjeen laitan niin kuin itse tein.. Liivatetta olisi voinut laittaa vielä yhden lisää, mutta juuri ja juuri pysyi kasassa näinkin.. Gluteenittomien keksien tilalta voi käyttää mitä vain, minulla sattui olemaan näitä jemmassa joten käytin ne pois..
 
 
 
Pohja:
150 g Gluteenittomia täytekeksejä   (pyöreään n. 24 cm vuokaan 200g) 
1/2 dl mantelirouhetta
50 g sulatettua voita (pyöreään vuokaan n. 70 g)
 
Täyte:
2 prk Danone Persikkajogurttia
2 1/2 dl Flora Vispiä
1 tl vaniljasokeria
1 dl sokeria
1/2 dl sitruunamehua
3 liivatelehteä
1 prk persikanpuolikkaita (pienempi purkki!)
 
Kiille:
vajaa 2 prk persikkaviipaleita (pieniä purkkeja..)
2 dl vettä
1 dl hyytelösokeria
 
Murskaa keksit, sekoita mantelirouheen ja sulatetun rasvan kanssa sekaisin. Painele seos leivinpaperille irtopohjavuoan pohjalle ja laita jääkaappiin kovettumaan.
 
Laita täytteen liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota Flora Vispi. Sekoita joukkoon Persikkajogurtti ja sokerit. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi, puristele liivatteista ylimääräinen vesi pois ja liota sitruunamehuun. Kaada liivateneste ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan huolellisesti sekoittaen. Paloittele persikanpuolikkaat sopiviksi paloiksi (pieniksi) ja sekoita täytteen joukkoon. Kaada seos pohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään.
 
Kun täyte on hyytynyt, asettele persikkaviipaleet täytteen päälle. Mittaa neste kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää hyytelösokeri ja anna uudelleen kiehahtaa. Anna liemen hieman jäähtyä ja paksuuntua. Lusikoi liemi persikoiden päälle vähän kerrallaan ja laita kakku vielä jääkaappiin hyytymään.