Lomalle jäädessäni vein töihin persikkapiirakkaa - mikäs sen peremmin pääsiäisen aikaan sopisikaan.. :) Pohja kyllä paloi ikävästi ja toi pienen sivumaun piirakkaan, mutta muuten oli piirakka hyvää ja teki kauppansa. Ensi kerralla laittaisin rahkaseoksen ensin pohjan päälle ja persikkaviipaleet vasta rahkaseoksen päälle, mutta tällä kertaa mentiin toisessa järjestyksessä.. Ohje löytyi Ruokia laidasta laitaan - blogista: http://helmikuura.vuodatus.net/blog/498784
 
 
Pohja:
 
200 g sulatettua margariinia
2 dl sokeria
2 kananmunaa
2 tl leivinjauhetta
5 dl vehnäjauhoja
 
Täyte:
 
2 tlk  (pienempiä tölkkejä) persikkaa viipaloituna
250 g maitorahkaa
200 g kermaviiliä
4 kananmunaa
1 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
 
Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää rasva-sokeriseokseen. Lisää joukkoon kananmunat samalla sekoittaen. Levitä pohja uunipellille. Riko täytteen kananmunat kulhoon, lisää muut aineet ja sekoita hyvin. Levitä täyte tasaisesti piirakan päälle ja asettele persikkaviipaleet täytteen päälle. Paista piirakkaa 200 asteessa n. 25-30 minuuttia, eli kunnes täyte on hyytynyt.