4-vuotiaan toive synttärikakuksi oli merirosvolaiva-kakku.. Tuntui helpoimmalta tehdä pohjat kääretorttulevyistä, joka ei sitten ollut ihan ongelmatonta.. Tein kerralla kaksi tummaa kääretorttupohjaa, paistoin yhtäaikaa kiertoilmalla, ja toinen jäi raakaksi... Onnisyuneen pohjan leikkasin kolmeen osaan ja laitoin pakkaseen. Sitten loppui munat. Seuraavalla kerralla onnistuin polttamaan koko pohjan, vaikkei pohja kerennyt olla uunissa puoliakaan siitä ajasta kuin olisi pitänyt.. No sitten oli leivontakaakao kokonaan loppu, joten eikun vaaleaa pohjaa tekemään. Se onnistui sitten melkein, hiukan tummaksi kerkesi paistua mutta sai kelvata, sillä taas olisi joutunut lähteä kauppaan muna-ostoksille. Leikkasin levyn kolmeen osaan ja toisen reunan muotoilin laivan nokaksi. Jätin levyt pöydälle päällekkäin, ja seuraavan kerran kun tulin keittiöön, yksi levyistä oli lattialla palasina. Eli kakkuun yksi kerros vähemmän.. Lopulta kakku sitten joten kuten onnistui. Ulkonäköön en ollut kylläkään tyytyväinen, unohdin ostaa pitkiä coctail-tikkuja joten lippua ei saatu laivaan, ja kreemi valui koristeluvaiheessa vielä aikalailla eikä laidat meinanneet pysyä paikoillaan.. Tälläinen koettelemusten kakku oli tämä. Nyt jo vähän naurattaakin koko touhu! =)
 
 
 
Pohja
 
Täyte
5-6 banaania
1 prk Flora Vispiä
 
Kostutus
7up
 
Kreemi
125 g voita
200 g maitosuklaata
50 g tomusokeria
 
Leikkaa molemmat kääretorttupohjat kolmeen osaan, muotoile toinen pää laivan nokan muotoiseksi. Kostuta pohjat ja levitä kermaa ja banaaniviipaleita pohjille. Kokoa kakku siten, että laitat vuorotellen tumman ja vaalean pohjan.
 
Sulata kreemiä varten voi ja suklaa kattilassa. Sekoita joukkoon tomusokeri. Jäähdytä seos ja vatkaa seos niin sakeaksi, että sen voi levittää kakulle. Tee laivan kylkiin haarukalla kuvioinnit. Tee laitojen tolpat paksusta lakupötköstä, muotoile alaosat kynän muotoiseksi että pysyvät hyvin paikoillaan. Halkaise suku-laku pitkittäin kahtia ja laita tolppien päälle kaiteiksi. Tee tykki yhdestä kokonaisesta lakupötköstä ja leikkaa "teline" kahdesta pätkästä, kiinnitä esim. coctail-tikulla toisiinsa. Muutama suklaapallero vielä tykinkuuliksi ja joku ukkeli tai hirviö tykin viereen ampumaan. 

Muuta synttäritarjoilua: voileipäkakku, mustikka-rahkatorttu, ja pikkusiskon Hello Kitty-kakku.

ONNEA NIKLAS 4-V.