Sunnuntaina meillä juhlittiin pikkuneidin 1-vuotissynttäreitä, vaikka oikeastaan vasta tänään on virallinen syntymäpäivä.. Kakkupohjan tein, ensimmäistä kertaa, gluteenittomista jauhoista jotta kävi kaikille vieraille, mutta muutaman harmaan hiuksen se kyllä aiheutti! :) Kun yritin levittää pohjan päälle ohutta kerrosta hilloa, kakkupohja lähti lusikan mukaan.. Sitten piti vain jättää aika paksu kerros hilloa niin homma toimi jotenkuten. Samaten ensikertaa kokeilin Prima-mausteista tilaamiani vanilja- ja suklaamousseja, niiden makuun en ollut ollenkaan tyytyväinen.. Sokerimassapäällys onnistui siihen nähden ihmeen hyvin, miten ongelmallinen tuo gluteeniton kakkupohja oli käsitellä. =)




Pohja
6 kananmunaa
tilavuudeltaan yhtä paljon sokeria
tilavuudeltaan yhtä paljon Semperin gluteenitonta jauhoseosta
 
Laita n. 24cm irtopohjavuoan pohjan ja reunan väliin leivinpaperi, voitele ja jauhota vuoan reunat. Vaahdota kananmunat ja sokeri kestäväksi vaahdoksi, sihtaa jauhot joukkoon varovasti sekoittaen. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteisessa uunissa alatasolla 30-40 minuuttia, kokeile kypsyyttä tikulla. Anna jäähtyä hyvin. Valitse terävä puukko, jolla halkaiset kakun 3 osaan - ei kannata yrittää 4:ään osaan, sillä todennäköisesti se ei toimi.. ;)
 
Täyte:
-vadelmahillo
-vaniljamousse (Prima-mauste)
-suklaamousse (Prima-mauste)
 
Päällinen ja koristeet:
-sokerimassaa
-maitosuklaata