Eilisiin ristiäisiin tein gluteenittomille vieraille suklaapiirakkaa. Ohjeessa on käytetty Sunnuntain gluteenitonta jauhoseosta, ja ohje on kyseisen jauhopussin kyljestä.. Narsissi päällä on sokerimassaa..
 
 
 
Pohja:
150 g laktoositonta margariinia
1 1/2 dl vettä
3 dl sokeria
3 dl Sunnuntai gluteenitonta jauhoseosta
3 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
 
Kuorrutus:
50 g laktoositonta margariinia
1/2 dl kahvia
1 1/2 dl tomusokeria (laitoin kyllä ainakin 4 dl)
1 rkl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
 
Vuoan voiteluun:
laktoositonta margariinia
 
Vuoan jauhotukseen:
Sunnuntai gluteenitonta jauhoseosta
tai gluteenitonta korppujauhoa
 
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Voitele ja jauhota pyöreä, tasapohjainen kakkuvuoka (halk. 24cm). Sulata margariini kattilassa. Mittaa joukkoon vesi. Kuumenna seos kiehuvaksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Riko munat kuppiin ja vatkaa niiden rakenne haarukalla rikki. Kaada jauhoseokseen munat ja vesi-rasvaseos, vatkaa sähkövatkaimella tasaiseksi taikinaksi. Huomaa, että jauhot jäävät helposti kulhon pohjalle.. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla n. 50 minuuttia. Kumoa kypsä kakku leivinpaperille vadille ja valmista kuorrutus. Mittaa kaikki kuorrutuksen aineet kattilaan, kuumenna kiehuvaksi samalla sekoittaen. Kaada kuuma kuorrutus kuuman kakun päälle. Anna jäähtyä rauhassa viileässä paikassa. Kun kakku on täysin jäähtynyt, se irtoaa vaivattomasti leivinpaperilta ja voit nostaa sen tarjoiluvadille. Huom! Itse yritin tehdä kuorrutuksen tuolla ohjeella, mutta kuorrutus oli niin löysää, ettei pysynyt ollenkaan kakun päällä.. Niinpä lisäsin tomusokeria aika reippaasti, ja kuorrutuksesta tuli paremmin levittyvää..