Bongasin jo ajat sitten Ullan blogista superminttu-kakun, ja nyt sitä pääsin testaamaan pienin muokkauksin. Miehelläni on tänään nimipäivä, joten hyvällä tekosyyllä kakkua tekemään, ja tämä minttu passasi tarkoitukseensa oikein hyvin sillä mieheni tykkää mintusta. Itse en sitten tästä oikein tykännytkään, mielestäni oli liian voimakkaan makuinen, vaikka tavallisesti kyllä tykkään kaikenlaisista minttuisista.. Laitoin tuon alkuperäisen ohjeen minttuliköörin tilalle 10 tippaa piparminttuöljyä. En tiedä onko se tuo öljy, mikä minulla tökkii, kun usein jätän piparminttuöljyä sisältävät tekeleeni syömättä (mikä ei tietenkään ihan huonokaan juttu ole!! :D ).. Kahvipöydässä tätä kuitenkin kehuttiin, joten uskallan ohjeen laittaa myös tänne. Laitan ohjeen niin kuin itse tein, alkuperäisen voit käydä tarkistamassa tuolta linkin takaa Ullan blogista..
 
Superminttu-kakku
 
pohja
250 g minttudominoja
100 g voita
 
täyte
8 liivatelehteä
6 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
10 tippaa piparminttuöljyä
100 g rouhittua minttusuklaata
(vihreää elintarvikeväriä)
tilkka vettä

Laita 23 cm irtopohjavuoan pohjan ja reunan väliin leivinpaperi. Murskaa dominot ja sulata rasva. Sekoita keskenään ja painele vuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin.

Laita liivatelehdet runsaaseen kylmään veteen likoamaan. Vaahdota vispikerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon tuorejuusto, sokeri, piparminttuöljy ja rouhittu minttusuklaa (halutessasi myös hiukan vihreää elintarvikeväriä). Kiehauta tilkka vettä, sulata liotetut liivatteet siihen. Kaada liivateneste täytteeseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kaada seos vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa muutaman tunnin tai yön yli.