Tämän piirakan ohjeen löysin jo ajat sitten Marielta, mutta en ole ehtinyt sitä kokeilla.. Nyt asia on korjaantunut, ja tajuttoman hyvää tämä olikin. Valkosuklaa sopi mustikoiden kanssa kuin nenä päähän. :) Ensi kerralla tekisin ehkä pienemmälle pellille tai puolitoista kertaisen annoksen, piirakasta tuli nimittäin tosi ohut..

Pohja
4 kananmunaa
2 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
2 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
2 dl kermaa
100 g maitorahkaa
1 1/4 dl sulatettua margariinia
2 dl mustikoita (= n. 100 g) + 1/2 rkl perunajauhoja + 1/2 rkl sokeria
 
Päälle
200 g valkosuklaata

Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä jauhot, kaurahiutaleet, leivinjauhe ja vanilliinisokeri. Sekoita vatkaamaton kerma ja maitorahka tasaiseksi. Lisää jauhot, rasva, kerma-maitorahka munamaitoon ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Kääntele perunajauhot ja sokeri mustikoiden sekaan ja sekoita ne taikinaan varovasti lusikalla käännellen. Älä vatkaa.

Kaada taikina pellille leivinpaperin päälle ja paista 175 asteisessa uunissa alimmalla tasolla noin 20 minuuttia. Paista vielä hetki jos piirakka ei ole kypsää.

Jäähdytä piirakka kunnolla. Sulata suklaa vesihauteessa, tai nopeammin mikrossa puoliteholla noin 30 sekuntia kerrallaan, sekoita aina välillä. Kun suklaa on sulanut, levitä jäähtyneen piirakan päälle. Leikkasin heti palasiksi ja laitoin vasta sitten jääkaappiin jähmettymään.