Ohrahiutalepaketti on maannut kaapissa jo kauan, kun jotenkin siitä ei vain tule oikein minkään makuista puuroa. Nyt kun parasta ennen -päivä lähenee, olen yrittänyt niitä tunkea edes hiukan kaurapuuron joukkoon, ja joku päivä silmiin osui paketin kyljestä ohraleipästen ohje.. Eikun kokeilemaan.. Valkosipulijauhetta ei ollut, ja tuskin siitä meillä muut olisi niin tykänneetkään, joten jätin sen pois sekä yrttiöljyn. Hyviä oli ilmankin, mutta suolaa olisi pitänyt laittaa ehkä puolet enemmän.. Tässäpä ohje, suluissa olevat jätin siis pois.
 
 
Ohraleipäset   (n. 12 kpl)
 
3 dl vettä
1 rkl sokeria
1/2 tl suolaa
(1/2 tl valkosipulijauhetta)
2 dl Nalle-ohrahiutaleita
1 pss kuivahiivaa
n. 4 dl vehnäjauhoja
1/2 dl öljyä
 
Yrttiöljy: (jota en siis tehnyt)
1/4 dl öljyä
1 valkosipulin kynsi murskattuna
1/2 tl rosmariinia
 
Sekoita +42-asteiseen veteen sokeri, suola (ja valkosipulijauhe). Yhdistä ohrahiutaleet ja kuivahiiva keskenään ja sekoita taikinanesteeseen. Lisää vehnäjauhot ja rypsiöljy ja alusta taikina tasaiseksi. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa tasaiseksi. Leivo taikinasta tanko ja jaa se 12 osaan. Nosta palat leivinpaperin päälle pellille ja taputtele jauhotetuin käsin pyöreiksi leipäsiksi. Anna kohota vielä liinalla peitettynä noin 30 minuuttia. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. (Valmista yrttiöljy sekoittamalla aineet keskenään. Painele kohonneisiin leipäsiin sormella koloja ja voitele leipästen pinta yrttiöljyllä.) Paista uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.