Nyt kun alotin työt, on taas aikaa väkerrellä kaikkea tällaista kuten marsipaanikoristeita.. :) No, se oli vitsi.. Mutta oikeasti siis alotin eilen työt, teen 40%:sta listaa, eli viikossa tulee pari työpäivää. Eilen illalla mieheni lähti poikien kanssa mummulaan ruohonleikkuria korjaamaan ja pikkuneitikin alkoi sopivasti yöunille, joten oli pakko käyttää tilaisuus hyväkseen kun sai rauhassa tehdä.. Ja tässäpä illan tekeleitä:
Silikonimuotilla tehtyjä gerberoita. Keskusta mantelimassaa ja vaaleanpunainen / vihreä marsipaania. Löysin näitä kuvatessani kamerasta sellaisen nappulan, jota painamalla yhtäkkiä sainkin kuvista vähän tarkempia!! :) Olin jo vakavissani harkinnut uuden kameran ostamista, mutta onneksi en vielä saanut laitettua tuumasta toimeksi!!:)
 
 
 
Sain valmistujaislahjaksi kolme erikokoista tähtikukkamuottia, joita en ole aiemmin ehtinyt kokeilemaan. Muotilla tuli tosi kivoja kukkia, joista osaan laitoin keskelle sokerihelmen.
 
Näitä jahkasin kauan, laitanko edes ollenkaan tänne.. En ole nimittäin yhtään tyytyväinen näihin.. Täytynee vielä harjoitella ja paljon, että saisi näistä edes liljan näköisiä..:) Toiseen kokeilin tomuväriä, mutta eipä sitä kuvasta juuri huomaa.. Ja heteethän näistä puuttuu kokonaan.. En tiedä, olisiko tuo kananmunakennon "kuppi" alaosastaan liian leveä tähän tarkoitukseen.. Pitänee yrittää keksiä jokin parempi kuivauspaikka näille.. :)
 
Joutsenet on myös silikonimuotilla tehty. Tilasin muotin pari vuotta sitten Bake&Party:sta, kun teimme siskoni hääkakkuihin koristeita. Testasin luonnonvalkoisen (vasemmalla) ja valkoisen eroa.. Kuvassa näyttävät aika samanvärisiltä, mutta tuo "vitivalkoinen" oli paljon tahmeampaa käsitellä kuin luonnonvalkoinen. Meinasi tarttua käsiin siitäkin huolimatta, että laitoin tomusokeria aika reippaasti. Aamulla onnistuin vielä katkaisemaan vasemmanpuoleisen joutsenen kaulan kun pää oli yön aikana painunut niin alas, että teki mieli vähän oikaista sitä, ja eihän se sitä kestänyt.. Kuvastakin näkee, että kaula on poikki. Laitoin sisälle coctailtikusta taitetun pätkän, että pysyy edes jotenkuten paikoillaan.
 
Vielä yksi kuva vanhoista kukkasista mitä oli vielä kaapin kätköissä..
www.raisanreseptit.vuodatus.net