Pikkupitsoja tehdessä juustoraastetta jäi vähän yli, ja joku lapsista oli jo edellisviikolla pyytänyt että tehtäiskö lasagnea.. Sitähän täytyi sitten hetimmiten alkaa tekemään, sillä useimmiten meillä lapset eivät lasagnesta pahemmin välitä. Mutta tällä kertaa se oli oikein "herkkuruokaa", kuulemma.. Omasta mielestäni se tosin oli vähän mautonta.. Tavallisesti heitän mausteita sekaan ihan summissa, mutta nyt kun oikein mittasin, taisin olla liian varovainen.. En siis laita mausteisiin tällä kertaa määriä.. Mutta laitoin itse kaikkia mausteita ehkä yhden maustemitallisen kutakin, joten laita enemmän jollet halua mautonta!! :) Ohjeen olen saanut koulussa kotitaloustunnilla, opettaja on kirjoittanut ohjeen käsin A4:lle eikä ole maininnut ohjeen alkuperää..

n. 14 lasagnelevyä
 
Jauhelihakastike
400 g jauhelihaa
100 g sipulia
(2 valkosipulinkynttä silputtuna)
400 g tomaattimurskaa
2 tl suolaa
mustapippuria
oreganoa
basilikaa
paprikajauhetta
muskottipähkinää
3 dl lihalientä
 
Juustokastike
100g rasvaa
1 1/2 dl vehnäjauhoja
12 dl maitoa
suolaa
mustapippuria
muskottipähkinää
300 g juustoraastetta

Hienonna sipuli pieneksi ja ruskista jauhelihan kanssa. Halutessasi lisää valkosipulin kynsi silputtuna, tomaattimurska, mausteet sekä lihaliemi. Hauduta 15-30 minuuttia.

Kiehauta rasva ja vehnäjauhot kattilassa. Lisää maito koko ajan sekoittaen. Anna kastikkeen hiukan paksuuntua ja lisää mausteet sekä lopuksi juustoraaste.

Lado vuokaan kerroksittain pastalevyjä ja kastikkeita niin, että päällimmäiseksi tulee juustokastiketta. Pintaan voi halutessaan ripotella juustoraastetta.

Paista lasagnea 200 asteessa noin tunti.