Vihdoinkin saan tämän salaatin julkaistuksi! Tein tätä reilu kuukausi sitten pikkuneidin synttäreille, mutten tullut silloin ottaneeksi siitä kuvaa. Vein silloin synttäreiltä tähteeksi jääneet salaatinjämät töihin, ja resepti meni heti jakoon ja yksi jos toinenkin työkavereista on kertonut testanneensa.. Jokin aika sitten oltiin mummulassa käymässä ja siellä tein uusiksi tätä salaattia, mutta oma kamera oli tietenkin kotona.. Pikkusiskoni otti kamerallaan kuvan ja nyt se oli viimeinkin ilmaantunut sähköpostiini, KIITOS!! :) Reseptin olen saanut mieheni veljen vaimolta, tarkempaa alkuperää en tiedä. Googlettamalla en äkkiseltään tällä nimellä löytänyt samaa reseptiä, kylläkin monia tyystin erilaisia. Suosittelen kokeilemaan!
 
 
Amerikkalainen salaatti (n. 2 - 2,5 litraa)
 
500 g kukkakaalia
500 g parsakaalia
500 g violetteja viinirypäleitä
1 punasipuli
170 g pekonia
200 g juustoraastetta
 
175 g majoneesia
1/2 dl sokeria
1 rkl etikkaa
 
Käristä pekoni kuivalla pannulla ja jätä jäähtymään. Pilko kukkakaalit ja parsakaalit pieneksi, halutessasi puolita viinirypäleet. Silppua sipuli ja raasta juusto karkeaksi raasteeksi. Yhdistä salaatin ainekset keskenään. Sekoita kastike erikseen pienessä kulhossa ja lisää salaatin joukkoon. Sekoita hyvin. Anna maustua hetken aikaa jääkaapissa (1/2 tuntiakin riittää).. Hyvää esim. lämpimien patonkien kanssa!