Vähähiilarinen ruokavalio on kiinnostanut minua jo jonkin aikaa.. En ole kuitenkaan saanut niin paljoa aikaiseksi aiemmin, että olisin edes kyseisen ruokavalion reseptejä selaillut.. Ihmetellyt vain, mitä ihmettä sitä sitten syödään jos ei perunaa ja pastaa.. Ja miten ihmeessä kastikkeen voi tehdä ilman vehnäjauhosuurusta... Nyt otin oikein asiaksi, ja kokeilin tehdä jauhelihakastiketta vähähiilarisena versiona.. Ja hyvää siitä tulikin, niin että takuulla kokeilen muitakin ruokia! Lapsille keitin kyllä lisukkeeksi pottuja, mutta itselle porkkana-kukkakaali-parsakaali sekoitusta. Alkuperäinen ohje löytyy täältä, ja oma, ihan pikkuisen muokattu versioni tulee tässä:
 
 
n. 4:lle
 
1 rkl voita
400 g sika-nauta jauhelihaa
100 g sipuli
1 1/2 -2 lihaliemikuutiota (laitoin 2 mutta vähempikin olisi hyvin riittänyt)
1 dl tomaattimurskaa (tai ketsuppia)
2 dl kuohukermaa
200 g sulatejuustoa 
 
Kuori ja hienonna sipuli. Paista sipulit pannulla voissa jauhelihan kanssa. Murenna lihaliemikuutiot kypsän jauhelihan joukkoon pannulle. Lisää tomaattimurska, kerma ja sulatejuusto nokareina. Lämmitä kastiketta ja sekoittele kunnes juusto sulaa, ja hauduta vielä n. 5 min. Tarjoa keitettyjen kasvisten ja salaatin kanssa.
 
Finelin sivuilla laskin kastikkeen ravintosisällön / 100g: energiaa 1054,5 kJ (252 kcal) / HH 2,4 g / Proteiinia 13,4 g / Rasvaa 21,2 g