Minun oli tarkoitus tehdä viime viikon loppupuolella makaronilaatikkoa, mutta koska lähikaupasta ei löytynyt ainoatakaan jauhelihaa, päädyin kokeilemaan tätä Broileri-pastapaistosta jonka ohjeen olen aikaisemmin leikannut talteen Myllyn Paras Tumma Makaroni - pussista. Omassa versiossani ainesten määrät ovat vähän erit alkuperäiseen ohjeeseen nähden. Paistos maistui aika voimakkaasti currylle, koska laitoin mausteita ohjeen mukaan, mutta broileria ja makaronia oli kumpaistakin vähemmän kuin ohjeessa. Eli alkuperäisessä ohjeessa broileria ja makaronia on kumpaakin 500 g. Tässä ohje kuitenkin niillä määrillä kuin itse tein.

Ainekset
300 g makaronia
300 g marinoituja broilerin fileepaloja
1 sipuli
1 pss pakaste herne-maissi-paprikaa
 
Kuorrutuskastike
3 rkl margariinia
1/2 dl vehnäjauhoja
6 dl maitoa
1 kanaliemikuutio
2 tl currya
1 tl paprikajauhetta
1/2 tl valkopippuria
150 g juustoraastetta
 
Pinnalle
juustoraastetta

Keitä makaronit pakkauksen keitto-ohjeen mukaan, valuta lävikössä ja kaada voideltuun, isoon laakeaan uunivuokaan. Paista makaronien kiehumisen aikana broilerin palat ja sipulit. Lisää ne makaronien sekaan vuokaan ja kaada myös pussillinen herne-maissi-paprikaa sekaan.

Kiehauta kastiketta varten teflon-kattilassa vehnäjauhot margariinissa, lisää maito hyvin sekoittaen ja anna kastikkeen saostua, lisää muut kastikkeen aineet ja anna hautua noin 5 minuuttia. Kaada kastike painellen paistokseen, ripottele pinnalle juustoraastetta.

Kuorruta paistosta 225 asteisessa uunissa keskitasolla 25-30 minuuttia, kunnes paistos saa kauniin värin.