Kun ei lämpöä ole nyt riittävästi, niin laitetaanpa vähän uunia lämpeemään.. :) Menin leipomisen jälkeen viemään pyykkejä ulos kuivumaan, ja tajusin miten lämmintä (tai siis KUUMAA) sielä on! Täällä sisällä kun on ihan siedettävä olla, kun kaikki lävet on auki ja ilmalämpöpumpunkin oli mieheni töihin lähtiessä laittanut viilentämään.. No, pullat tuli leivottua helteestä huolimatta.. Kokeilin uutta ohjetta joka löytyy Kaarina Roinisen kirjasta Iloisen leipojan kirja (WSOY). Passitin mieheni käymään kaupassa munia hakemassa ennenkuin lähti. Sitten kun aloin taikinan tekoon, huomasin ettei tuon ohjeen mukaan laiteta munia laisinkaan.. Mutta minä laitoin, kun kerran niitä vartavasten haettiin!! :) Hyvää ja pehmeää tuli tästä taikinasta. Teen varmasti jatkossakin tällä ohjeella..
Kerrottakoon vielä lopuksi, että pikkusiskoni sai eilen pienet kaksoset, sekä tytön että pojan! :) Sukuvika taitaa olla... ;)
 
Tähän ei valitettavasti löytynyt kuvaa kuvien tuhouduttua vuodatuksesta sähkökatkon myötä.. Lisään kuvan kun saan uudelleen tehtyä tällä ohjeella!
 
Kanelinen Bostonpulla (2 kpl)
 
Taikina:
6 dl maitoa
50 g hiivaa
1 1/2 tl suolaa
1 dl sokeria
2 tl kardemummaa
(1 muna)
7 1/2 - 8 1/2 dl vehnäjauhoja
200 g voita
 
Ja jokainenhan osaa pullataikinan tehä..? Vaan jos ei, niin täältä löydät teko-ohjeet, ainesten määrät vain hieman erit. Tällä ohjeella tulee pehmeämpää pullaa kuin tuolta linkin takaa löytyvällä ohjeella tehtyä.
 
Täyte:
n. 100 g voita
kanelia
sokeria
 
Lisäksi:
kananmunaa voiteluun
raesokeria pinnalle
 
Kohota taikina kaksinkertaiseksi. Kauli taikinasta suorakaiteen muotoinen levy. Levitä pehmeä voi levylle ja ripottele kanelia ja sokeria. Rullaa levy pitkittäin rullaksi ja leikkaa rullasta noin sentin paksuisia viipaleita. Asettele viipaleet voideltuun irtopohjavuokaan (tästä määrästä tulee kahteen vuokaan!) leikkauspinta ylöspäin. Kohota noin puoli tuntia, voitele munalla ja ripottele raesokeria pinnalle. Paista 175 asteisessa uunissa n. 20-30 minuuttia.