Tänään heti aamusta alotin myyjäisleipomis "urakan" ruuanlaiton lomassa. Vaikkei tuo nyt niin kovalta urakalta tuntunut.. :) Tein kaksi porkkanapiirakan taikinaa ja paistoin piirakat foliovuoissa. Jaoin yhden taikinan aina neljään osaan, eli sain 8 kpl piirakoita. Aika ohkaisia tuli piirakoista, olisi voinut olla parempi, kun olisi jakanut taikinan kolmeen.. Mutta ensi kerralla viisaampia. Yksi annos riittää siis pellilliseen. Ohjeen olen napannut Mimmin keittiöstä. Piirakan maku on vielä arvoitus, sillä testasin ohjetta ensimmäistä kertaa.. Täytyy vain odottaa että mieskin tulee työmatkalta kotiin, kun tää on niitä harvoja herkkuja mitä hänkin suostuu syömään!! :)

Porkkanapiirakka (pellillinen)
 
pohja:
4 kananmunaa
4 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl soodaa
2 tl kanelia
1 1/2 tl vanilliinisokeria
100 g voita sulatettuna
1 prk ananasmurskaa
4 dl porkkanaraastetta
 
kuorrutus:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g voita
6 dl tomusokeria
3 tl vanilliinisokeria
 
koristelu:
tummaa suklaata
hasselpähkinärouhetta
sokerimassa/marsipaani porkkanoita
 
Kuori ja raasta porkkanat pienellä raastinterällä. Laita ananasmurska siivilään valumaan. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata voi. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää vaahtoon varovasti nuolijalla sekoittaen kuivat aineet, porkkanaraaste, ananasmurska sekä voi. Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun uunipeltiin. Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia. (Jos teet foliovuokiin, paista n. 10 min.)
 
Sekoita pehmennetyn voin sekaan tuorejuusto sekä siivilöity tomusokeri. Lisää vanilliinisokeri. Sekoita tasaiseksi (esim. sähkövatkaimella) ja levitä kuorrute jäähtyneen piirakkapohjan päälle. Koristele haluamallasi tavalla.
 
Vielä kuva lähempää: