Pullataikina

5 dl maitoa tai vettä
1 kananmuna
2 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
1 tl suolaa
2 pss kuivahiivaa (á 11 g)
13-15 dl vehnäjauhoja
150 g huoneenlämpöistä rasvaa

Sekoita reilusti kädenlämpöiseen (+42 astetta) nesteeseen kananmuna, sokeri, kardemumma ja suola. Vispilöi taikinanesteeseen osa jauhoista, joihin kuivahiiva on sekoitettu. Lisää jauhoja vähitellen ja taikinanteon loppuvaiheessa huoneenlämpöinen margariini. Vaivaa taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi. Anna taikinan kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 40 minuuttia.

Vaivaa kohonneesta taikinasta ilmakuplat pois. Leivo taikinasta pikkupullia, pitkoja tai täytettyjä pullia. Kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin puoli tuntia. Voitele pullat kananmunalla ja koristele esim. raesokerilla.

Paista pikkupullia 225 asteessa keskitasolla 10-15 minuuttia, pitkoja 200 asteessa alatasolla 20-30 .