Vietimme pari viikkoa sitten kaksosten 5-vuotissynttäreitä sekä omia valmistujaisiani. Koska väkeä tuli paljon, ja juhlan aiheita oli kaksi, tein pojille oman Salama-kakun ja toisesta kukka-aiheisen. Molemmat ovat 5 munan kakkuja, molemmissa on sama suklaamoussetäyte, vain ulkonäkö on erilainen. Ilta kului mukavasti ja kakkua jäi vain yksi pieni pala, joka sekin oli seuraavaan aamuun mennessä jääkaapista hävinnyt..:) Muutakin tarjottavaa juhlissa oli kakkujen lisäksi, mutta kuvia ei ehkä ole. Jos löydän niin lisään myöhemmin. 

Valmistujaisten piti olla vieraille "salaisuus", mutta jotenkin vain kaikki tulivat lahjojen kera. Suuret kiitokset vielä kaikille tätäkin kautta! :)

Viiden munan sokerikakkupohja
5 munaa
1 3/4 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
 
Suklaamousse
2 1/2 dl Flora Vispiä
200 g vaniljatuorejuustoa
150 g suklaata
 
Lisäksi
Banaania
Flora Vispiä kuorruttamiseen

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe ja perunajauhot vehnäjauhoihin ja lisää varovasti käännellen siivilän läpi joukkoon. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. Paista 175 asteisessa uunissa alatasolla noin 40 minuuttia. Kokeile kypsyys tikulla.

Vatkaa Flora Vispi, sekoita vaniljatuorejuusto joukkoon. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa ja kaada sula suklaa vaahdon sekaan.

Anna kakun jäähtyä kunnolla ennen kuin halkaiset sen. Halkaise kakku neljään osaan. Kostuta levyt ja levitä banaaniviipaleet alle ja sitten suklaamousse banaaniviipaleiden päälle.

Idean tähän kakkuun sain täältä. Salama-kakkuun tarvitset reunoille 2 1/2 dl Flora Vispiä ja 3 lakumattoa, päälle 200 g luonnonvalkoista marsipaania sekä elintarvikevärejä kuvan maalaamiseen. Tässä lopuksi vielä muutamia kuvia. (Valmiista kakusta olikin kuva jo alussa..)

Liljakakkuun laitoin ensin päälle valkoista Flora Vispiä ja pursotukseen värjäsin Flora Vispiä ruusunpunaisella elintarvikevärillä. Liljat on tehty valkoisesta marsipaanista, maalattu samaisella ruusunpunaisella elintarvikevärillä. Lehdet on tehty myös valkoisesta marsipaanista, jotka maalattu vihreällä elintarvikevärillä.