Mustikkaa näyttäisi tänäkin vuonna tulevan aika hyvin, ei ihan niin hyvin kuin viime vuonna mutta melkein! Sain pakkaseen jo pari ämpärillistä marjoja, ja nyt olen keitellyt mustikoita mehuksi. Mustikkamehu on NIIN hyvää, mutta kyllä sappisaippua on ahkerassa käytössä sen jälkeen kun sitä lapsille antaa.. :) Kuvassa mehu laimennettuna. Laimensin hiukan liikaa, oikea laimennussuhde olisi ehkä 1+3..
 

Mustikkamehu (n. 4l)

9 l mustikoita
n. 1 kg sokeria (laitoin ehkä vähän reilummin)
 
Laita mehustimen alaosaan vettä. Sitten mustikat höyrytysosaan ja keitellään 2-3 tuntia. Halutessaan sokerin voi lisätä myös mustikoiden joukkoon kerroksittain. Itse keräsin mehun kattilaan, lisäsin sokerin ja kiehautin, ja vasta sitten purkitin mehun.