Mustikoita tuli viime syksynä paljon. Ilmeisesti meillä on niitä myöskin käytetty paljon, sillä alunperin tarkoitukseni oli tehdä mustikkapiirakkaa. Sain taikinan valmiiksi ja lähdin vasta silloin hakemaan marjoja pakkasesta, ja yllätyin kun löysinkin vain yhden purkin mustikkaa, jossa siinäkin oli vain reilu desi mustikoita jäljellä.. Onneksi vadelmia (kaupan) löytyi kaveriksi, joten mustikkapiirakasta tulikin kuningatarpiirakka.. Piirakan ohje on äidiltäni, enkä tiedä tarkempaa alkuperää.  Tällä olen kuitenkin jo useamman vuoden tehnyt mustikkapiirakat, enkä toista yhtä hyvää ole vielä tähän mennessä löytänyt! :)

Joskus olen muuten laittanut marjojen tilalle päärynää tai ananasta, niistäkin saa aikaiseksi todella hyvää piirakkaa! Pahoittelen kuvan laatua.

Pohja
7 dl vehnäjauhoja
4 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
250 sulaa margariinia
 
1 prk kermaviiliä
1 muna
 
250 g marjoja
 
Täyte
1 prk kermaviiliä
1 muna
1/2 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria

Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään, lisää sulatettu margariini. Nypi taikina murumaiseksi, ota n. 1/4 taikinasta erilleen.

Lisää muruseoksen joukkoon kermaviili ja muna, sekoita ja kaada taikina pellille. Ripottele marjat pohjan päälle.

Valmista täyte sekoittamalla kaikki täytteen ainekset haarukalla sekaisin ja kaada taikinan ja marjojen päälle. Ripottele lopuksi vielä sivuun jätetty muruseos päällimmäiseksi.

Paista piirakkaa 200 asteessa noin 30 minuuttia.