Tämä kesäkakun ohje on pyörinyt kansiossani iät ja ajat, ja nyt otin sen kokeiluun.. Kävimme Helatorstaina minun porukoilla, ja kakku matkasi mukana kylmäkallet seuranaan 250 km.. Tein kakun edellisenä päivänä valmiiksi, ja matkan jälkeen kakku laitettiin vielä muutamaksi tunniksi jääkaappiin. Silti, kun poistin irtopohjavuoan reunat ympäriltä, ei mennyt kauaakaan kun kakku oli levinnyt tarjottimelle.. Onneksi ei ollut juhlat kyseessä, niin ei niin haitannut.. Ja kakku kyllä hupeni alta aikayksikön! :) Vahingosta viisastuneena, ensi kerralla laitan lisää liivatetta!! Huomasin muuten nyt kun tätä aloin kirjoittamaan, että olin lukenut ohjeen hieman huolimattomasti.. Jogurttia olisi kuulunut tulla 2 prk, mutta minulla tähän tuli vain 1 prk.. Mutta jos olisinkin lukenut ohjeen huolellisemmin ja laittanut ohjeen mukaiset 2 prk, olisi kai täyte ollut vieläkin löysempää... Mutta koska kakku oli kuitenkin hyvän makuista, en ehkä ensi kerrallakaan laittaisi kuin sen yhden purkin jogurttia!! =) Ohjeen olen ottanut 21.6.2007 ilmestyneestä Kodin Kuvalehdestä.. Onneksi otin kuvan heti koristelun jälkeen, tässä kakku vielä suht ehjä:
 
 
pohja:
100 g tummaa suklaata
50 g voita
8 dl riisimuroja (100 g)
 
täyte:
6 liivatelehteä (oli liian vähän, laittaisin 8-10!)
1 l mansikoita (käytin pakaste)
200 g valkosuklaata
200 g Philadelphiajuustoa
2 prk (á 200 g) vaniljajogurttia (käytin Danonea 1 prk:n, ja oli mielestäni ihan hyvä määrä)
2 1/2 dl Flora Vispiä
2 dl tomusokeria
 
pinnalle:
2 liivatetta
1 limetin mehu
2 dl vettä
2 rkl sokeria
(punaista elintarvikeväriä)
(mansikoita)
6 palaa valkosuklaata
 
Paloittele suklaa ja sulata palat kattilassa voin kanssa. Leikkaa leivinpaperi halkaisijaltaan 26 cm:n irtopohjavuoan pohjalle. Sekoita hieman jäähtynyt suklaaseos ja riisimurot. Painele vuoan pohjalle kakkupohjaksi. Nosta vuoka jääkaappiin.
 
Laita liivatteet runsaaseen kylmään veteen. Paloittele mansikat. Soseuta sauvasekoittimella. Sulata valkosuklaa vesihauteessa (tai varovasti mikrossa). Vaahdota kerma pehmeäksi vaahdoksi sokerin kanssa. Sekoita mansikkasose, sula suklaa, juusto, jogurtti ja kermavaahto keskenään. Kiehauta tilkka vettä ja liota liivakot nesteeseen. Jäähdytä 10 min ja kaada mansikkasoseeseen. Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa 3-4 tuntia.
 
Liota liivatteita päällistä varten kylmässä vedessä 10 minuuttia. Kiehauta limetin mahu ja vesi. Liota liivakot nesteeseen ja makeuta sokerilla. Halutessasi lisää tippa punaista elintarvikeväriä. Jäähdytä. Halkaise mansikat ja asettele hyytyneen kakun päälle. Kaada kiille vuokaan mansikoiden päälle ja anna kakun hyytyä jääkaapissa mielellään yön yli. Koristele valkosuklaalla.