Tämä hyytelökakku on menossa "tupaantuliaisiksi" uuteen kotiin. Ensi visiitillä ehdimme käymään kuitenkin jo, kun kakusta oli vasta pohja valmiina.. :) Ohjeen olen saanut joskus ystävältäni ja testasin sitä vasta nyt ensimmäistä kertaa. Täytteestä tuli vaaleaa, joten sulatin alkuperäiseen ohjeeseen lisäksi 50 g suklaata, jotta täytteestä tuli tummempi. Tarkoitukseni oli laittaa kakkuun vielä teksti "Onnea uuteen kotiin", mutta kakusta olisi tullut liian täyteen ahdettu joten jätin pois.
 
Suklainen kahvi-juustokakku (n. 14 annosta)
 
Pohja:
75 g voita/margariinia
1 dl sokeria
1 kananmuna
1 dl vehnäjauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
 
Kostuttamiseen:
1/2 dl kylmää kahvia
 
Täyte:
5 liivatelehteä
2 1/2 dl Flora Vanillaa
250 g maitorahkaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
120 g tummaa suklaata rouheena
(laitoin lisäksi 50 g tummaa suklaata sulatettuna)
1 1/2 dl sokeria
1 rkl vanilliinisokeria
1 dl erittäin vahvaa kuumaa kahvia
 
Koristeeksi:
sulatettua suklaata
suklaarusinoita (tai kahvinpapukaramelleja)

Vatkaa rasva ja sokeri, lisää kananmuna hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Voitele ja jauhota irtopohjavuoka. Levitä taikina vuokaan ja paista 175 asteessa n. 15 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.

Laita liivatelehdet runsaaseen kylmään veteen likoamaan. Vaahdota Flora Vanilla, lisää joukkoon maitorahka, tuorejuusto, suklaarouhe (ja sulatettu suklaa). Mausta seos sokerilla ja vanilliinisokerilla. Puristele liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sulata liivatelehdet kuumaan kahviin. Lisää liivateliuos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen muiden täyteaineiden joukkoon. Kostuta jäähtynyt pohja kahvilla. Kaada täyteseos pohjan päälle vuokaan ja anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään muutama tunti tai seuraavaan päivään. Koristele haluamallasi tavalla.
ONNEA UUTEEN KOTIIN! =)