Ruisruutujen ohje löytyi Rainbowin ruisjauhopussin kyljestä. Kun kaikki ainekset löytyi kaapista, tekaisin ruuanlaiton lomassa. Taikina on nopea tehdä, kohottaminen vie vähän aikaa.. Mutta hyviä tuli. Parhaimpia ovat paistopäivänä..
 
 
5 dl vettä
2 tl suolaa
2 rkl sokeria
1/2 dl öljyä
1 pss (11 g) kuivahiivaa
4 dl ruisjauhoja
5 dl vehnäjauhoja
 
Lämmitä vesi 42 asteiseksi eli hieman kädenlämpöä lämpöisemmäksi. Lisää suola, sokeri ja öljy. Sekoita kuivahiiva jauhoihin. Lisää jauhot taikinanesteeseen ja sekoita tasaiseksi. Kumoa taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Ripottele taikinan pinnalle reilusti ruisjauhoja ja taputtele n. 1 cm:n paksuiseksi levyksi. Leikkaa levy taikinapyörällä neliöiksi. Anna kohota liinan alla 30 - 40 minuuttia. Paista 225 asteessa noin 20 minuuttia.