Tämä mustikkakakku on peräisin äskeisen postauksen Leivonnaisia herkkusuille  -kirjasta.. Isompikin rengasvuoistani oli liian pieni tälle taikinamäärälle, mutta kun jaoin taikinan isompaan ja pienempään vuokaan, mahtui juuri passelisti.. Puolikas annos olisi myös riittänyt hyvin tuohon isompaan vuokaani.. Eli tässä ohje nyt ihan kirjan mukaan, huomaathan että se on isoon vuokaan mitoitettu! Päälle olisi kuulunut tulla tuorejuustokuorrute, mutta en halunnut sitä laittaa, ja kakutkin meni pakkaseen vierasvaraksi..

350 g suolatonta voita huoneenlämpöisenä (käytin ihan tavallista..)
350 g (runsas 4 dl) sokeria
6 kananmunaa
1 tl vanilja-aromia (laitoin 3 tl vaniljasokeria)
450 g (7 dl) vehnäjauhoja
2 rkl ja 2 tl leivinjauhetta
2,8 dl kermaviiliä tai ranskankermaa
250 g (3 1/2 dl) tuoreita mustikoita (käytin pakaste...)
 
Kuumenna uuni 170 asteiseksi. Mittaa voi ja sokeri  monitoimikoneeseen (tai käytä sähkövatkainta) ja vatkaa vaaleaksi ja kuohkeaksi. Lisää munat yksi kerrallaan, vatkaa hyvin ja ota joka lisäyksen jälkeen kulhon reunoille jäänyt aines taikinakaapimella mukaan vaahtoon. Vatkaa joukkoon vanilja-aromi, jauhot ja leivinjauhe. Lisää kermaviili ja vatkaa, kunnes ainekset ovat sekoittuneet hyvin ja taikina on vaaleaa ja kuohkeaa. Lisää mustikat ja sekoita varovasti puuhaarukalla, kunnes ne ovat levinneet tasaisesti taikinaan. Kaada taikina voideltuun vuokaan ja tasoittele pinta. Paista kakkua uunissa 40 minuuttia tai kunnes se on kullanruskea ja pinta tuntuu koetettaessa kimmoisalta. Anna kakun jäähtyä hetki vuoassaan ja siirrä se sitten ritilän päälle jäähtymään kokonaan.
 
Huh, selvisinpäs tästäkin postaus-urakasta!! :) Ja nyt eikun siivoomaan....