Kaksosten kaverisynttäreitä vietettiin ihan virallisena syntymäpäivänä, 18.4. Aluksi meinasin skipata koko kakun teon, kun ajattelin ettei lapset kuitenkaan täytekakkua syö.. Kakku kuitenkin tehtiin sankareitten toiveesta, ja yllättäin kakku menikin kaupaksi! Vaihekuvia en taas tullut ottaneeksi, mutta tein ensin pyöreän, 4 munan kakkupohjan.. Täytin kakun mansikkamoussella ja annoin hyytyä muutaman tunnin. Leikkelin ja kasasin täytetyn pohjan auton muotoon.. Valmis auto odotti pakkasessa viikon verran ja synttäripäivänä otin kakun sulamaan jääkaappiin (olisi pitänyt muistaa ottaa jo aamulla, täyte oli vielä syöntihetkellä hieman jäädykemäinen).. Kuorrutukseen ja koristeluihin käytin 2 pkt vihreää marsipaania, jonkin kaappiin jääneen vaaleansiniseksi värjätyn sokerimassan lopun, valkosuklaata, Filipinos-suklaakeksejä ja lamppuina koristehelmet.. Perhoset oli myös jotain aiemmin tehtyjä sokerimassaperhosia, ja poikien luvalla laitoin myös perhoset auton katolle. Marsipaani meni nyt niin ikävästi ryttyyn, ja vaikka yritin kohdistaa rytyt renkaiden kohtiin, en millään saanut kaikkia piiloon.. (Joten: vinkkejä kiitos, miten tälläisen muotokakun päälle saa kaulitun massan aseteltua siististi..?) Normi pyöreään kakkuun massa on jotenkin helpompi asetella tasaisesti, vaikka siihenkin usein saan jos jotakin ryppyjä aikaiseksi.. Sitten harmittelin vielä sitä, kun en ottanut kuvaa ennen valkosuklaalla sotkemista, koska viimeistään siinä vaiheessa tämä kakku meni jos nyt ei ihan täysin pieleen, niin jotakin sinne päin ainakin.. Laitoin valkosuklaan sulamaan pakastuspussiin kuumalla vedellä täytettyyn lasiin. Ilmeisesti pussiin oli tullut pieni reikä, ja vesi oli päässyt pussiin suklaan joukkoon.. Kun aloin sillä pursottamaan, se muuttui koko ajan tönkömmäksi ja tönkömmäksi, ja lopulta en enää voinut sillä pursottaa vaan sulatin uuden ja sain vielä konepellin pursotettua. Vaan kun pussissa on liian iso reikä ja käsi ei tottele vaan tärrää minkä ehtii, eihän sekään voinut onnistua.. Mutta tälläinen tästä nyt tällä kertaa tuli, enää sille ei mitään voi!
 
 
 
 
 Pohja: 4 munan kakkupohja
Täyte: mansikkamousse
Kuorrutus & koristeet: 500 g vihreää marsipaania, n. 100 g sokerimassaa, valkosuklaata, Filipinos-suklaakeksejä, koristehelmet lamppuina
 
Mansikkamousse
 
5 liivatelehteä
2 1/2 dl Flora Vispiä
250 g maitorahkaa
200 g Philadelphia-tuorejuustoa
350 g survottua mansikkaa
1 dl sokeria
2 rkl sitruunamehua
 
Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Vaahdota Flora Vispi. Sekoita joukkoon maitorahka ja tuorejuusto, sekoita sileäksi. Lisää mansikkasurvos ja sokeri, maista ja lisää tarvittaessa sokeria.. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja liota puristellut liivatteet mehuun. Kaada liivateneste ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan huolellisesti sekoittaen.