Vielä yksi omenainen päivitys tälle illalle.. :) Tämä on myös viime viikolla tehty omenapiirakka. Tai oikeastaan tein näitä samalla kertaa kaksi, kun olimme viikonloppuna käymässä minun puolen mummulassa. Paluumatkalla kävimme Ähtärissä eläinpuistossa karhuja ym. eläimiä katsomassa. Sadetta oli luvattu koko päiväksi parikin tippaa, käytiin oikein sateenvarjot ostamassa koko konkkaronkalle, ja koko kierroksen ajan paistoi aurinko oikein nätisti, eikä sateesta tietoakaan.. Mutta hyvä niin! :) Ai niin, ja piirakan resepti on muuten Yhteishyvän Ruokalehden numerosta 9/06.
 
 
Omenapiirakka (pellillinen)
 
pohja:
4 kananmunaa
2 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
5 dl vehnäjauhoja
1 dl juoksevaa margariinia
1 dl maitoa
 
täyte:
1 1/2 l omenoina
 
muruseos:
50 g margariinia
1 dl sokeria
1 dl kaurahiutaleita
1 tl kanelia
1/2 tl inkivääriä
 
Kuori ja viipaloi omenat. Kotimaisille omenoille riittää pelkkä huuhtelu. Sekoita muruseos pehmeästä margariinista, sokerista, kaurahiutaleista, kanelista ja inkivääristä. Vaahdota toisessa kulhossa kananmunat ja sokeri. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhojen joukkoon ja lisää vaahtoon. Lisää nuolijalla nostellen myös juokseva margariini ja maito. Sekoita mahdollisimman vähän. Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle. Nosta omenaviipaleet taikinan pinnalle. Ripottele muruseos omenien päälle. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.