Olemme tänään, ihan pikapuoliin lähdössä mieheni veljen & vaimonsa tupaantuliaisiin.. Ja mitäpä muutakaan sitä keksisi viemisiksi kuin jotakin syötävää hyvää.. :) Tämän ohjeen löysin Hannan keittiöstä. Vaikka vuokani onkin paljon pienempi, tein pohjan ja täytteen kuitenkin lähes tuon mukaan, mutta päälliseen laitoin puolet vähemmän. Kun olin jo kaatanut kiilteen kakun päälle, totesin sen olevan hiukan vaalea.. ja yritin punaisella elintarvikevärillä korjata tilannetta ,mutta sepä jäi kovin laikkuiseksi kun ei tietenkään enää liuennut.. No, koristeilla sain edes osittain peitettyä niitä laikkuja, mutta kyllä ne harmittavasti näkyy ihan kuvastakin.. :/ Tässä ohje niin kuin itse tein:

Glögikakku
 
n. 20 kpl isoja piparkakkuja (käytin Töysäläisen)
75 g voita
 
täyte:
5 dl Flora Vispiä
250 g maitorahkaa
250 g Mascarpone-juustoa
1 1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 1/2 tl piparkakkumaustetta
5 liivatetta
tilkka glögiä
 
kiille:
4 1/2 dl glögiä
4 liivatetta
 
Murustele piparkakut ja sekoita sulatetun rasvan kanssa. Laita irtopohjavuoan pohjan ja reunan väliin leivinpaperi ja painele keksiseos pohjalle. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma. Sekoita kermaan maitorahka, tuorejuusto, sokerit ja piparkakkumauste. Kiehauta tilkka glögiä, sulata liivatteet siihen. Kaada liivateneste kerma-seokseen koko ajan sekoittaen. Kaada täyte pohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään.
 
Kun täyte on hyytynyt, laita kiilteen liivatteet likoamaan kylmään veteen. Kiehauta pieni määrä glögistä ja sulata liivatteet siihen. Kaada liivateneste lopun glögin joukkoon. Jos haluat että kiilteestä tulee punaisempaa, lisää tässä vaiheessa hiukan punaista elintarvikeväriä seokseen ja kaada seos täytteen päälle. Anna vielä hyytyä. Koristele esim. kanelitangoilla, erilaisilla strösseleillä, sokerimassasta tehdyillä joulutähdillä tai mitä ikinä keksitkään!! :) Tässä käytetty koristeluun kanelitankoja (joista toinen tipahti "väärin" päin paikoilleen) sekä lumihiutalehileitä ja valkoisia ja hopeisia nonparelleja.