Eilen vietettiin vielä kaksosten synttäreitä sukulaisten ja kummien kesken. Tein voileipäkakut pakkaseen jo muutama viikko sitten, aamulla otin jääkaappiin sulamaan ja niiden sulettua kuorrutin ja koristelin. Kun silloin tehdessä maistelin ylijääneitä täytteitä, ajattelin että meetwurstin maku tuli liian voimakkaana läpi, mutta nyt oli maut tasaantuneet sen verran, että meetwutstikin maistui juuri sopivasti.
 
 
 
Voileipäkakku (1 iso tai 2 pienempää)
 
n. 1 1/2 pkt ISO  Grahampaahtoleipää
kostutus lihaliemellä (n. 1- 1 1/2 dl)
 
Täyte 1
150 g meetwurstia
150 g ranskankermaa
1 tl sinappia
ripaus mustapippuria
 
Täyte 2
400 g italianaslaattia
 
Täyte 3
200 g kinkkukuutioita
170 g punaista paprikaa
1 tlk ananasta
200 g Philadelphia-tuorejuustoa
1 tl sinappia
ripaus valkopippuria
 
Kuorrutus
400 g Philadelphia tuorejuustoa
2 dl majoneesia
 
Koristeet
1 ruukku Frisee-salaattia
1 ruukku persiljaa
1/4 rs viinirypäleitä
1 punainen paprika
1 keltainen paprika
 
Poista paahtoleivistä reunat. Kokoa voileipäkakku esim. suoraa tarjoilualustalle tai leipävuokiin. Kostuta leipiä lihaliemellä sitä mukaa kun täytät ja kokoat kakkua/kakkuja. Täyte 1: Pilko meetwursti pieneksi. Notkista tuorejuusto sähkövatkaimella, mausta sinapilla ja mustapippurilla ja sekoita joukkoon pilkottu meetwurstit. Täyte 3: Kuutioi paprika pieneksi. Notkista tuorejuusto sähkövatkaimella, mausta sinapilla ja  valkopippurilla. Sekoita joukkoon kinkkukuutiot, kuutioitu paprika ja valutettu ananasmurska. Kuorrutus: Notkista tuorejuusto sähkövatkaimella ja sekoita majoneesi joukkoon. Koristele mielesi mukaan! :)