Naisten saunailtaan tein karpalohyydykekakun. Kakku sai kyllä kehuja, mutta omasta mielestäni pohjaan käyttämäni keksit ei sopinut yhtään täytteen kanssa yksiin. Tavallinen piparkakku olisi ollut ehkä parempi.. Ohjeen mukaan pohjaan ei laitettu ollenkaan rasvaa, mikä hieman arvelutti.. Tein kuitenkin ihan ohjeen mukaan, ja yllättävän hyvin pohjaakin sai mukaansa kakkupalaa leikatessaan. Toki se hiukan enemmän mureni, mutta ei ollenkaan liiaksi asti..
 
 
Pohja:
1 pötkö Pipatitäyte-Dominoita (n. 180 g)
 
Täyte:
8 liivatelehteä
5 dl Flora Vanillaa
200 g maustamatonta Philadelphia-tuorejuustoa
2 dl karpaloita (olisi voinut laittaa enemmänkin!)
2 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
1 dl karpalomehua
 
Koristelu:
karpaloita
tomusokeria
 
Murskaa keksit ja levitä tasaisesti irtopohjavuoan pohjalle.
 
Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Vaahdota Flora Vanilla ja sekoita tuorejuusto sekaan. Vatkaa seoksesta notkeaa. Soseuta karpalot tomusokerin ja vaniljasokerin kanssa. Yhdistä sose tuorejuustoseokseen. Kuumenna mehu ja sulata liivatteet siihen. Anna hieman jäähtyä. Sekoita liivatemehu täytteeseen koko ajan huolellisesti sekoittaen. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle ja anna hyytyä ainakin 4 tuntia, mutta mielellään yön yli.
 
Koristele kakku juuri ennen tarjoilua tomusokeroiduilla karpaloilla.