Hyydytettyä kakkua, taas.. :) Jääkaappiin oli jäänyt muutama rahka- ja tuorejuustopurkki, joissa menee tällä viikolla päiväys. Pikkusiskot oli tulossa viikonlopuksi lapsia hoitamaan joten siinäpä syy tehdä taas jotakin hyvää.. Tämä ohje on Sitruunamarengilta, vähän muokattuna. Toinen noista pian vanhaksi menevistä värkeistä väsätty kakku on nyt jääkaapissa hyytymässä, siitä tulossa myöhemmin oma päivitys.

pohja
300 g vaniljatäytekeksejä
75 g sulatettua margariinia
 
täyte
2 1/2 dl Flora Vanillaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
250 g maustamatonta maitorahkaa
n. 200 g raparperia kuorittuna
3 dl vettä
2 dl sokeria
1-2 tl vanilliinisokeria
5 liivatelehteä
 
kiille
raparperin keitinliemi
3 liivatelehteä
(vihreää elintarvikeväriä)

Kuori ja paloittele raparperit ja laita veden ja sokerin kanssa kattilaan. Keitä pehmeäksi (n. 5 min). Siivilöi raparperit ja keitinliemi erilleen, mutta älä heitä kumpaakaan pois.

Murskaa keksit. Sulata rasva ja sekoita keksimurujen joukkoon. Sekoita tasaiseksi ja kaada leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan. Laita vuoka jääkaappiin.

Laita 5 liivatetta likoamaan kylmään veteen. Vatkaa Flora Vanilla vaahdoksi, lisää joukkoon tuorejuusto, rahka, keitetyt raparperit ja vanilliinisokeri. Kiehauta tilkka keitinlientä ja sulata liivatteet siihen. Lisää seokseen ohuena nauhana koko ajan vatkaten ja kaada keksipohjan päälle. Laita kylmään hyytymään.

Kun täyte on hyytynyt, laita kiilteeseen tulevat liivatteet likoamaan kylmään veteen 5 minuutiksi. Kuumenna pieni tilkka (2 rkl) keitinlientä ja sulata liivatteet siihen. Kaada liivateseos lopun raparperiliemen joukkoon ja kaada koko seos hyytyneen tortun päälle. (Halutessasi lisää vihreää elintarvikeväriä.) Anna hyytyä jääkaapissa mielellän seuraavaan päivään.