Tässä tämänvuotinen isänpäiväkakku. Pohja oli valmiina pakkasessa, enkä mitenkään pysty muistamaan mitä varten sen alunperin olin tehnyt ja miksi se pakkaseen oli joutunut.. :) Kuvat oli taas vähän huonosti onnistuneita, jota ei tietenkään kameran näytöltä huomannut, ja tänään töistä tullessa ei kakkua enää ollut joten paremmista kuvista ei nyt voi kun haaveilla! :) Nyt kun vaniljakreemijauhe oli loppu, jouduin pursottelemaan kerman ilman sitä ja toteamaan, että hyvinhän se onnistuu ilman kreemijauhettakin...
 
 
 
Pohja sokerikakkupohja (luulisin olevan 6 munan pohja)
Kostutus maito + vanilliinisokeri
Täyte suklaamousse
Päällinen appelsiinin makuinen suklaaganaghe + valkosuklaa
Pursotukset 2 prk Flora Vispiä
 
Suklaamousse:
6 liivatetta (itse laitoin 4 ja oli liian vähän, jäi liian löysäksi!!)
1 dl maitoa
150 g maitosuklaata
4 kananmunaa
4 rkl sokeria
4 dl kuohukermaa
2 tl vaniljasokeria
 
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Kuumenna maito kiehuvaksi kattilassa ja lisää siihen paloiteltu suklaa. Sekoittele tasaiseksi. Puserra liivatteista ylimääräinen vesi pois ja sulata ne kuumaan suklaaseokseen. Anna jäähtyä. Vaahdota silläaikaa kerma ja vaniljasokeri vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Lisää suklaaseos munasokerivaahtoon. Yhdistä vielä kermavaahto munasokerivaahtoon. Sekoita tasaiseksi. Tästä määrästä riittää ainakin kolmeen väliin aika reilu kerros. Kakku kannattaa koota irtopohjavuoan renkaan sisään ja antaa hyytyä vähintään muutaman tunnin, mieluiten yön yli.
 
Suklaaganaghe:
1/2 dl kuohukermaa
100 g Fazerina-suklaata
 
Kuumenna kerma kattilassa höyryäväksi, lisää paloiteltu suklaa joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Kaada kakun päälle ja levitä nopeasti tasaiseksi. Vetelin heti päällisen levittämisen jälkeen sulatetulla valkosuklaalla viivoja poikittain kakun pintaan, ja sen jälkeen sukkapuikolla (pestyllä sellaisella :)) toiseen suuntaan, vuoroin ylös ja vuoroin alas.. Ja nyt en muista mikä tuon kuvion nimi olikaan, kertokaa joku.. :)
 
 
Ja tässä eskarilaisten tekemät isäinpäivälahjat: (harmillista vain, ettei lahjan saaja voi sietää sinappia..) Ü