Lapset pyysi tekemään omenapiirakkaa.. Omppuja ei kuitenkaan ollut lähemmässä pakkasessa, ja kun mustikkapiirakkakin kävi, tein sitten sitä. Kermaviiliä ei ollut jääkaapissa, googlettamalla siis nopeasti joku sellainen ohje, jossa ei kermaviiliä tarvittaisi.. Ja ensimmäinen vastaan tullut mustikkapiirakka meni kokeiluun , ja olikin oikein hyvää! Resepti löytyi siis Kotikokki.net -sivustolta: http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/27357/Mustikkapiirakka/
 
 
Pohja:
150 g pehmeää voita
1 1/2 dl sokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl vanilliinisokeria
1 tl leivinjauhetta
400 g mustikoita
 
Muruseos:
100 g pehmeää voita
1 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
 
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Vatkaa kananmuna joukkoon, sekoita hyvin. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan, sekoita tasaiseksi. Taputtele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Kaada pohjan päälle mustikat. Nypi muruseoksen aineet keskenään ja ripottele muruseos mustikoiden päälle. Paista 200 asteisessa uunissa keskitasolla noin 30 minuuttia. Tarjoa haaleaksi jäähtyneenä vaniljakastikkeen tai -jätskin kanssa!
 
Ja valitettavasti jouduin minäkin ottaa käyttöön roskapostin eston. Koittakaahan silti jaksaa kommentoida! :)