Jauhelihapiirakkaa vapun herkutteluun.. Ohjeella tulee pellillinen piirakkaa, tai kahteen pyöreään piirakkavuokaan. Ohje on peräisin Kaislan herkut -blogista.
 
 
Pohja:
250 g voita
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
250 g maitorahkaa
 
Täyte:
400 g jauhelihaa
1 sipuli
2 rkl öljyä
2 rkl jauhelihamaustetta
250 g kirsikkatomaatteja
1 keltainen paprika
175 g salaattijuustokuutioita
2 prk kermaviiliä (á 200 g)
2 kananmunaa
1 tl suolaa
1 tl paprikajauhetta
2 tl mustapippurirouhetta
150-200 g juustoraastetta
 
Paloittele voi ja anna sen pehmetä huoneenlämmössä. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut vehnäjauhot ja leivinjauhe ja nypi murumaiseksi. Sekoita maitorahka nopeasti joukkoon, älä vaivaa liikaa. Laita taikinapallo kelmun alle ja anna tekeytyä muutama tunti jääkaapissa. Kauli taikina pellille leivinpaperin päälle tai painele kahteen piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Valmista täyte: Silppua sipuli, ruskista pannulla öljyssä jauhelihan kanssa. Mausta jauhelihamausteella. Levitä jauheliha piirakkapohjalle, lisää päälle puolitetut kirsikkatomaatit, juustokuutiot, silputtu paprika. Raasta juusto ja ripottele päälle. Sekoita kulhossa kermaviili ja kananmunat, mausta suolalla, paprikajauheella ja pippurilla. Kaada pohjan päälle. Paista 175 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia (tai kun täyte on kunnolla hyytynyt). Tarjoa lämpimänä.