Tein suklaapiirakkaa vierasvaraksi pakkaseen. Etsin jotakin vähän uudenlaista ohjetta, ja ajatus oli että saisin pohjasta oikeinkin paksun. Googlettamalla löysin Toverusten Tortut -blogista (http://paakarit.vuodatus.net/blog/3170138) hyvän näköisen suklaapiirakan, joitakin muutoksia kylläkin tuohon tein.  Mm. kahvia oli jäänyt niin paljon pannuun, joten korvasin maidon kokonaan kahvilla. Ja soodan korvasin leivinjauheella, kun rupesin epäilemään toimiiko sooda tällaisessa taikinassa jossa ei ole mitään hapanta.. Piirakka ei tykännyt kovin paljon kohota, ja pohja jäi harmillisesti kovin ohueksi. Liekö syynä sitten tekemäni muutokset alkuperäiseen ohjeeseen.. Mutta piirakka oli ohuudestaan huolimatta kuitenkin ihan hyvän makuinen.. :) Alla siis ohje niin kuin itse tein, tuolta linkin takaa löytyy alkuperäinen..
 
 
Pohja:
200 g voita
3 1/2 dl kahvia 
1 tl suolaa
4 rkl kaakaojauhetta 
 
3 1/2 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
 
2 kananmunaa
 
Kuorrutus:
1 dl kuohukermaa
200 g Fazerina-suklaata
 
Mittaa kattilaan voi, kahvi, suola ja kaakaojauhe. Lämmitä niin kauan kunnes voi on kokonaan sulanut. Jätä jäähtymään. Sekoita kuivat aineet keskenään, yhdistä voi-kahviseos kuiviin aineisiin ja sekoita hyvin. Kun seos on jäähtynyt riittävösti, sekoita joukkoon kananmunat. Paista 200 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia. Kun pohja on jäähtynyt, mittaa kerma kattilaan. Lämmitä höyryäväksi ja lisää joukkoon suklaapalat. Sekoittele, kunnes suklaa on kokonaan sulanut ja seos on tasaista. Levitä pohjan päälle ja laita jääkaappiin jähmettymään.