Etsin pitsataikinan ohjetta, kun törmäsin Juhlattaren kakkublogissa nähin herkullisen näköisiin marenkileivoksiin. Ja kun kerran ainekset löytyi ilman ylimääräistä kauppareissua omasta takaa, olihan näitä nyt aivan pakko heti kokeilla.. :) Ja vo-oi, miten herkullista tää oli myös maultaan. Suosittelen kokeilemaan! :)
(Anteeksi epäselvä kuva!)
 
Jäälauttaleivokset (n. 20-25 kpl)
 
pohja:
200 g pehmeää voita
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
3 kananmunan keltuaista
4 dl vehnäjauhoja
1 rkl vettä
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl ruokasoodaa
2 tl vanilliinisokeria
 
taikinan päälle:
n. 170 g suklaata (laitoin tummaa ja valkoista noin puolet ja puolet)
 
marenki pinnalle:
3 kananmunan valkuaista
2 dl sokeria
Erottele keltuaiset ja valkuaiset erilleen. Sekoita taikinan kuivat aineet keskenään. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vaahdota rasva ja sokerit. Lisää kananmunat vaahtoon yksitellen, koko ajan vatkaten. Lisää joukkoon neste ja jauhoseos, sekoita taikina tasaiseksi. Levitä taikina jauhotetuin käsin pellille leivinpaperin päälle, lähes pellin kokoiseksi ohueksi levyksi.
 
Hienonna tai paloittele suklaa ja levitä taikinalevyn päälle. Painele suklaat kunnolla taikinaan, että palat pysyvät paikoillaan kun levität marengin.
 
Vaahdota valkuaiset puhtaassa ja kuivassa kulhossa kovaksi vaahdoksi, lisää sokeri vähitellen koko ajan vatkaten. Levitä marenki pohjan ja suklaan päälle, paista 175 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä, leikkaa halutun kokoisiksi paloiksi.