Tätä olen kauan aikonut kokeilla. Jokin aika sitten tuossa lähikaupassa myytiin valikoimista poistuvia tuotteita -30%, ja sattui silmiin Nescafén Espresso-paketti. Paketissa on 15 kpl annospusseja. Tilasin joskus vähän aikaa leivontaherkkujen ohjelehtisiä, mutta kun en koskaan ehtinyt niitä testaamaan, lopetin tilaamisen. Tämä ohje on sieltä, ja taitaa muuten olla ensimmäinen resepti, mitä olen koskaan kokeillut.. :) Omistan vain yhden 2 litran rengasvuoan, ja kakku jäi aika pieneksi kun siihen sen tein. Ensi kerralla tekisin kaksinkertaisen annoksen. Kuorrute on vähän erilainen kuin ohjeessa. Laitoin vahingossa rasvaa tuplasti, ja sitten tietenkin jouduin lisäämään myös tomusokeria. Loppujen lopuksi olin aika tyytyväinen kun kuorrutetta tulikin koko kakkuun eikä vain päälle.. Ohje on siten kuin itse tein. Kakku ei tullut itselle, joten otin taikinaa hiukan yhteen muffinivuokaan. Siitä yhdestä muffinista sitten lasten kanssa viidestään maisteltiin ja hyväksi todettiin! :)
 
ainekset
100 g voita tai margariinia
2 kpl kananmunaa
2 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa
5 tl pikaespressojauhetta
2 rkl kuumaa vettä
 
kuorrute
50 g voita tai margariinia
1 rkl kylmää, vahvaa kahvia
(2 tl pikaespressojauhetta)
n. 1/2 pkt tomusokeria

Sulata rasva ja anna sen jäähtyä. Säädä uuni 175 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Siivilöi jauhoseosta ja lisää maitoa ja jäähtynyttä rasvaa munavaahtoon vuorotellen ja kääntele varovasti. Sekoita pikaespressojauhe kuumaan veteen ja lisää seos taikinaan. Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan. Paista uunin alaosassa ritilällä 40-50 minuuttia. Anna kakun jäähtyä vuoassa hetki ja kumoa se ritilälle jäähtymään.

Sulata rasva ja anna sen jäähtyä. Sekoita joukkoon kahvi ja halutessasi pikaespressojauhe. Lisää tomusokeria niin paljon, että kuorrute on sopivan paksua. Levitä kuorrute kakun päälle. Koristele vaikkapa suklaakahvipavuilla.