Tämän ohjeen bongasin uusimmasta Pirkka-lehdestä, ja pikapuoliin sitä pitikin testata. Alkuperäisen ohjeen mukaan tähän kuuluisi laittaa myös rusinoita, mutta koska meillä lapset ei tykkää rusinoista muuten kuin sellaisenaan syötynä, jätin ne tästäkin pois.. Hyvää tuli, mutta edelleen noita omenoita tuolla puussa vaan roikkuu...

Pohja:
100 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
 
Täyte:
2-3 (500g) omenaa
2 rkl sitruunan mehua
1 tl sitruunan raastettua kuorta
(1 dl rusinoita) -> en laittanut
4 dl turkkilaista jogurttia
2 kananmunaa
1 dl sokeria
2 rkl perunajauhoja
2 tl vanilliinisokeria
1 dl puolukkahilloa
 
pinnalle:
1 rkl sokeria
1/2 tl kanelia
 
Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuokaan ja voitele reunat. (Ohjeen mukaan vuoka olisi voinut olla halkaisijaltaan 26 cm, mutta omani on 24 cm ja ihan hyvä tuli silläkin..) Vaahdota rasva ja sokeri, vatkaa joukkoon kananmuna. Yhdistä vehnä- ja perunajauhot sekä leivinjauhe. Lisää seos taikinaan. Levitä taikina jauhoja apuna käyttäen vuoan pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin.
 
Kuori omenat tarvittaessa. Kuutioi puolet omenoista ja leikkaa loput ohuiksi lohkoiksi. Sekoita omenakuutiot, sitruunan mehu ja kuori (sekä rusinat) kulhossa.
 
Sekoita jogurtti, munat, sokeri, perunajauhot ja vanilliinisokeri keskenään. Levitä puolukkahillo pohjan päälle. Lusikoi omena (-rusina) -seos vuokaan. Kaada jogurttitäyte omenoiden päälle. Asettele päälle omenalohkot. Ripottele pinnalle sokeri-kaneliseosta. Kypsennä torttua 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin tunti. Jäähdytä ja irrota vuoasta. Tarjoa jäähtyneenä.