Tarkoitukseni oli tehdä suklaamuffineja ystävänpäiväksi, mutta yllättäin muffinivuoat oli loppu enkä asioikseen viitsinyt lähteä kaupassa käymään.. Niinpä laitoin taikinan sydänvuokaan ja hyvin toimi resepti myös kakkuna! Ohje on kirjasta Leivonnaisia herkkusuille. Myös päällä oleva suklaakuorrute löytyy samaisesta kirjasta. Kuorrute oli mitoitettu 12 muffinin kuorruttamiseen, ja ohjeessa sanottiin että halkaisijaltaan 20 cm kakun kuorruttamiseen pitäisi tuplata kuorrutteen määrä!! En uskonut, vaan tein kuitenkin yksinkertaisella ohjeella, ja silti kuorrutetta tuli kakkuun tosi paksu kerros! :)
 
 
Pohja:
2 kananmunaa
2,4 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 1/4 dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
1,6 dl maitoa
160 g (suolatonta) voita sulatettuna
120 g tummaa suklaata karkeaksi pilkottuna
 
Kuorrute:
5 dl tomusokeria siivilöitynä
100 g (suolatonta) voita huoneenlämpöisenä
1 dl kaakaojauhetta siivilöitynä
0,4 dl maitoa
 
Kuumenna uuni 170 asteisesksi. Vaahdota munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vuoroin maidon kanssa taikinaan. Sekoita puukauhalla ensin voisula ja sitten suklaa tasaisesti taikinaan. Jos teet muffineja, lusikoi taikina vuokiin niin, että vuokiin jää kolmannes tyhjää. Paista muffineja noin 30 minuuttia, kokeile kypsyys tikulla. Kakun paistoaika oli n. 45 minuuttia. Anna kakun tai muffinien jääähtyä kunnolla ennen kuorrutteen tekemistä
 
Vatkaa tomusokeria, voita ja kaakaojauhetta monitoimikoneessa tai sähkövatkaimella keskinopeudella, kunnes ainekset ovat sekoittuneet kunnolla. Lisää joukkoon maito pari lusikallista kerrallaan. Kun kaikki maito on sekoittunut vaahtoon, käännä kone maksimiteholle. Jatka vatkaamista vähintään 5 minuuttia, niin että seoksesta tulee vaaleaa ja kuohkeaa. Mitä pidempään vaahtoa vatkataan, sitä kuohkeampaa siitä tulee.