Kuten jo edellisessä hyytelökakku-postauksessa  mainitsin, Kasperi täyttää tänään 3-vuotta, mutta synttäreitä juhlittiin jo eilen.. Toiveena oli junarata-kakku. Siitä en ole varma, oliko toive synttärisankarin vai isoveljien, mutta junarata-kakkua kuitenkin tehtiin.. :) Googlettamalla löytyi jos jonkinlaisia junarata-kakkuja, mutta mielenkiintoisimmalta vaikutti Taikinaterapiaa-blogista löytynyt junakakku.. Tarkoitus oli aluksi apinoida tuota kakkua hiukan enemmänkin, mutta sitten Kinuskikissan blogista löytyi idea syksyisiin puihin. Näistä ideoista yhdistelemällä sitten syntyi Kasperin junarata-kakku:
 
 
 
 
 
Kakkua varten paistoin 2 kpl 4-munan sokerikakkupohjaa, toisen 23cm ja toisen 24cm irtopohjavuoassa. Halkaisin kakut 3 osaan ja kokosin kakun posliiniseen 3l:n Runo tarjoilukulhoon. (oli ainoa sopivan mallinen kulho..ü) Leikkasin sopivan kokoisia ympyröitä kakkulevyistä, kostutin vaniljamaidolla ja väleihin laitoin kinuskivaahtoa (ohje lopussa).
 
Hyytyneen kakun kumosin tarjoilualustalle ja leikkasin junaradalle mäen vapaalla kädellä pikkupuukolla. Kakun päällystä varten vatkasin n. 3 dl Flora-Vispin ja kuohukerman sekoitusta, ja sulatin joukkoon 100 g maitosuklaata. Mäkeen, junaradan alle murskasin muutaman kaurakeksin, sen päälle vedin sulatetulla tummalla suklaalla kiskot ja asettelin aikaisemmin tehdyt ratapölkyt päälle. Tarkoitukseni oli laittaa ratapölkyiksi smurffi-suklaatikkuja, mutta niitä ei täältä saanut kaupoista, ja kaupungissa käydessä unohdin ihan täysin..
 
Sitten radalle vielä juna, joka tehty aiemmin edellisellä viikolla. Veturi ja kolme vaunua, ja vaunuissa kynttilöille paikat.. (ainoatakaan kuvaa ei tainnut tulla kynttilöiden kanssa, mutta kyllä nekin kakun päälle pääsivät!! ü) Veturi ja ensimmäinen vaunu itseni tekemiä, kaksi viimeistä vaunua lasten tekemät. Lisäksi sienet vuoren huipulla lasten tekemät! 
 
Syksyisten puiden rungot tehty sulatetulla tummalla suklaalla, ja lehdet keltaiseksi ja oranssiksi värjätyllä valkosuklaalla (suklaa sulatettu, värjätty, levitetty leivinpaperille ja jähmetetty jääkaapissa jonka jälkeen pirstaloitu "lehdiksi"). Tätä oli mukava suunnitella ja tehdä, ja päivänsankari oli mielissään!  
 
Lopuksi se kinuskivaahdon ohje:
 
3 dl fariinisokeria
3 dl kuohukermaa
 
3 liivatetta
2 1/2 dl Flora Vispiä
2 rkl vettä
 
Mitta fariinisokeri ja kuohukerma kattilaan, kuumenna kiehuvaksi. Ota liedeltä ja laita jääkaappiin. Valmista mielellään edellisenä päivänä.
 
Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Vatkaa kylmä kinuskikastike vaahdoksi. Vaahdota kerma. Yhdistä vaahdot. Kiehauta vesi ja sulata siihen liivatteet. Sekoita täytteeseen.