Sattui olemaan kaapissa päivän vanhaa kermaa, josta vielä hyvin voi jotain leipoa.. Niinpä tein taas pitkästä pitkästä aikaa tiikerikakkua, jota on pitänytkin jo pitkään tehdä.. Ongelma meinaa vaan olla se, ettei se ehdi koskaan pakkaseen saakka!! :) Kuivakakkuvuokani on tummapintainen, ja en tiedä jostuuko tuosta vuokasta vai mistä, mutta saan aina kaikkiin kuivakakkuihin niin tumman pinnan.. Hiukan harmi, kun ei ole kovin nätin näköinen.. :/

 
Tiikerikakku
 
200 g voita
2 1/2 dl sokeria
3 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl kermaa (tai maitoa)
2 rkl kaakaojauhetta
1 rkl vanilliinisokeria
 
Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Vatkaa kananmunat yksitellen rasva-sokeriseokseen. Sekoita keskenään vehnäjauho ja leivinjauhe, lisää seos kakkutaikinaan. Lisää viimeiseksi kerma/maito. Sekoita. Jaa taikina kahteen osaan siten, että 1/3:aan lisäät kaakaojauhetta ja lopputaikinaan vanilliinisokeria. Laita taikinat rengasvuokaan kolmeen kerrokseen siten, että alimmaiseksi ja päällimmäiseksi tulee vaaleaa taikinaa, väliin tummaa. Paista kakkua 175 asteessa 50-60 minuuttia.