Hyvän kuuloinen omenapiirakan ohje löytyi Myllyn Paras Graham täysjyvävehnäjauho-pussin kyljestä. Kun viime vuotisia omppulohkoja vielä pakkasesta löytyi, piti sitä tietenkin heti testata.. Piirakka oli ihan ok, ehkä aavistuksen kuivahkoa.. Paistoin varmaan hiukan liian kauan. Alkuperäinen ohje oli pellille, puolitin annoksen mutta ajatuksissani paistoin kuitenkin yhtä kauan kuin pellillistä.. Vaniljajätskin kanssa maistui kuitenkin tosi hyvälle, eikä kuivuutta oikein huomannutkaan.. :)

Omenapiirakka

pohja
2 dl vehnäjauhoja
2 dl graham täysjyvävehnäjauhoja
1 tl vanilliinisokeria
1 tl soodaa
1 tl kanelia
1 dl fariinisokeria
1/2 dl (pullo)margariinia (käytin öljyä)
2 1/2 dl piimää
1 kananmuna
 
päälle
n. 5 isoa omenaa viipaloituna
kanelia
fariinisokeria
 
Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää loput aineet ja sekoita. Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan ja lado päälle omenaviipaleet. Ripottele päälle kanelia ja fariinisokeria. Paista piirakkaa 200 asteessa alimmalla tasolla noin 25 minuuttia.