Hyvää alkanutta vuotta kaikille!! Päivitystahti on hiukan hidastunut, ei ole tullut aikoihin leivottua mitään uutta, mistä ei olisi jo ohjetta täällä.. Tämä ohje on ollut jo pitkään kokeiltavien listalla, mutta jotenkin vain aina jäänyt ja jäänyt.. Kermaruusulta bongasin tämän ohjeen taas kerran joku aika sitten, ja nyt sain itseäni niskasta kiinni ja kokeiltua ohjetta.. Ja kannatti kokeilla, niin hyvää oli! Yön yli jääkaapissa oltuaan maut olivat tasaantuneet ja piirakka oli vielä parempaa kuin heti tuoreeltaan! 
 
 
Snickers-piirakka
 
Pohja:
120 g voita
1 dl ruokokidesokeria
1 1/2 dl sokeria
2 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 dl kermaa
 
Päälle:
2 1/2 dl suolapähkinöitä
1 dl kinuskikastiketta
100 g tummaa suklaata
100 g maitosuklaata
1 tl öljyä
 
Vaahdota voi ja sokerit. Lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää kerman kanssa taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi. Voitele halkaisijaltaan n. 20 cm kakkuvuoka (mulla sydänvuoka), kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Kakku jää keskeltä hyvin pehmeäksi. (Paistoin itse n. 30 min, kun en tykkää kovin pehmeästä sisuksesta..)
 
Sekoita suolapähkinät kinuskikastikkeen joukkoon ja levitä lämpimän kakun päälle. Sulata suklaat ja lisää sekaan öljy. Levitä suklaaseos suolapähkinöiden päälle. Laita kylmään jähmettymään.   
Ohjeen otin siis Kermaruusun blogista, täältä: http://www.kermaruusu.com/blog/3137696/snickers-piirakka/