Vetopohja

2 kananmunaa
1 1/2 dl tomusokeria
100 g mantelijauhetta
2 valkuaista
2 rkl sokeria
1/2 dl vehnäjauhoja
2 rkl sulaa voita

Vatkaa kananmunat, tomusokeri ja mantelijauhot ilmavaksi vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Yhdistä vaahdot varovasti käsin sekoittaen. Lisää lopuksi vehnäjauhot ja kädenlämpöinen voisula. Sekoita vain sen verran, että taikinasta tulee tasaista. Levitä taikina ohuesti pellille leivinpaperin päälle. Paista 200 asteisessa uunissa 7 minuuttia. Kumoa levy sokeroidulle leivinpaperille ja irrota leivinpaperi varovasti. Vetopohja pitää melko hyvin kosteuden, mutta jos säilytät sitä useamman tunnin levynä, peitä se muovilla jotta reunat eivät kuivu. (Glorian ruoka & viini 3/2005.)

Vetopohjaa voi käyttää kääretorttupohjan tapaan, tai siitä voi leikata sopivan kokoisia paloja leivosten tai esim. hyytelökakkujen pohjiksi.